(38111) 244 18 02
       063 360 525   

Makrobiotički put do potpunog zdravlja / više o knjizi


"HRANA JE VAŽNIJA OD SVEGA, ona je uzniverzalni lek. Hrana se neposredno pretvara u telo, um, duh... gradeći iz dana u dan naše zdravlje i sreću."

Iz knjige Makrobiotički put do potpunog zdravlja.
Više detalja o knjizi

O nama

Jedna grupa naučnika tvrdi da ljudski rod duguje svoj napredak, pre svega, postignuću pisane reči. Oni, naime, tvrde da mogućnost koju pružaju knjige, prenošenje ideja, omogućava čoveku da konzumira iskustvo stotina godina svojih predaka. Drugi naučnici, međutim, tvrde da je sam proces čitanja, izvanredan, gotovo mistički, ritual koji proširuje svest, čitaocima donosi nove dimenzije, novu vrstu svesti i mišljenja, potpuno nepoznatu ljudima koji ne čitaju.

Mi znamo ko je u pravu. Čitajte, čitajte, bez knjiga ne možete putovati i ne možete potpuno živeti i biti slobodni. S našim prijateljima, pokušavamo da našim skromnim izborom izdanja organizujemo zanimljive ekspedicije u kojima možete učestvovati. Od filozofije, putovanja u svest, prošlost i budućnost, razbijamo brige, neznanje i zablude.

Aktuelno • Karganovic d.o.o.

  Poslovno ime: IZDAVAČKO PREDUZEĆE KARGANOVIĆ DOO, BEOGRAD
  Matični broj: 07435207
  PIB: 102371896
  Datum osnivanja: 7. maj 1990.
  kontaktirajte nas

  • Izdavaštvo
  • Dizajn
  • Štamparija
  • Prevodilaštvo


  U XXI veku, vremenu koji mnogi shvataju kao agoniju knjiga, knjižarstva i šampane reči, vremenu u kojem se godišnje u Srbiji otštampa više naslova nego u bilo kojoj deceniji prošlog veka, mi se trudimo da svako naše izdanje dostojno nastavi život posečenog drveta. Da širi kiseonik i pruži hlad umu nekog budućeg čitaoca koji će želeti da se sjedini sa mislima autora koje cenimo i objavljujemo. Da miriše, inspiriše, prkosi olujama, pruža utočište pricama i vevericama, da pušta koren duboko, doboko u temelje budućnosti. Želimo da zasadimo knjige koje će služiti sadašnjim i budućim pokoljenjima.

 • Svaki izdavač se služi marketingom. Bez namere da kritikujemo kolege, kao mala izdavačka kuća (mala - izdajemo knjige jer ih volimo), svečano se odričemo osnovnih pravila marketinga. Knjiga "Makrobiotički put do potpunog zdravlja", Mičija Kušija i Džona Bleka, npr. pravljena je od najboljeg papira, slagana je godinu dana da bi se postigao prelom što sličniji originalu, prevođena je i entuzijazam je zamenio organizaciju i snagu novca koji usmerava ceo naš svet pa i izdavaštvo. Kad uzmete knjigu u ruke i kad s njom provedete nekoliko sati, nadamo se da vam neće pasti na pamet nikakav marketing. U suprotnom se izvinjavamo.

  Ciganin Hvali Svoga Konja
  Jovan Jovanović Zmaj

  Gledaš, je li, moga konja,
  Gospodaru stari?
  Ne znaš je li konj il' ptica
  Lastavica?
  Skidaj naočari -
  Ne možeš se nagledati,
  Već hajde pazari!
  Ti još pitaš za Putalja
  Da li valja!
  Nemaj brige!
  Da ne valja, ne bi bio
  On kod Cige,
  Ne možeš ga u carevoj
  Naći štali -
  Samo Ciga što ne ume
  Da ga hvali.

  Da ga pospe suvim zlatom
  Ko ne štedi,
  Još i onda jedan dukat
  Više vredi.

  Ako imaš, jede seno,
  zob i slamu,
  Ako nemaš, on ne ište,
  Ne treba mu.
  Nemoj da mu gledaš zube,
  Moj golube,
  Ni ja mu ih nisam gledo,
  Nemoj ni ti -
  Taj ne može ostariti.
  - Što ga duže teraš, kume,
  Sve je mlađi,
  Pa de sad mu
  Para nađi!

  A što pitaš: hoće l' moći
  Kakav jendek da preskoči,
  Jendek, jendek - kakav jendek!
  Taj se nije još rodio
  Koj' on nije preskočio -
  Preskoči ga tako lako
  Kao da je pile neko,
  I to uzduž, ne popreko.

  The House of Books


about image
about image

IDEJA KOJA PADNE S NEBA ILI DOJURI SA NEKOG SAJMA


about image

DOGOVORI, PREGOVORI, POČINJE NEMIR I UJDURMA


about image

NOVAC POČINJE DA NEDOSTAJE I TO UME DA LJUTI


about image

KNJIGA U IZLOGU, NA NARUDŽBENICAMA, NA POLICAMA"HRANA JE VAŽNIJA OD SVEGA, ona je uzniverzani lek. Hrana se neposredno pretvara u telo, um, duh... gradeći iz dana u dan naše zdravlje i sreću."

- Iz knjige Makrobiotički put do potpunog zdravlja.

odlomak iz knjige (pdf)

Više detalja...         Naruči

Ovaj enciklopedijski priručnik o osnovama makrobiotike, sa opisima lekova, jelovnika i recepata pruža nam uvid u savremeni način promišljanja i vladanja unutar makrobiotičke zajednice. Autori su uneli u ovu knjigu svo svoje znanje i iskustvo, pretočivši ih u najpotpuniji informator o makrobiotičkom isceliteljstvu – od AIDS-a, alergija i artritisa, do raka, dijabetisa i srčanih oboljenja. Oni takođe jasno objašnjavaju šta moramo znati da bismo počeli da se hranimo na verodostojan makrobiotički način koji će nam obezbediti potpunu ravnotežu energije i hrane.

Pošto živimo u okruženju i klimatskim okolnostima koji su potpuno van naše kontrole, od vitalne je važnosti da živimo zdravo, što podrazumeva fleksibilan način ishrane koji možemo prilagođavati tako da zadovoljimo vlastite organske potrebe. Makrobiotički put do potpunog zdravlja pruža nam upravo sredstva i saznanja neophodna da postignemo taj cilj. Upotrebite ih da biste izgradili snažno, aktivno telo i vedar i dovitljiv um.

MIČIO KUŠI je vodeća ličnost međunarodne makrobiotičke zajednice. Autor brojnih knjiga, Kuši je dobitnik najuglednije nagrade Udruženja pisaca Ujedinjenih nacija. Kao priznanje njegove uloge u pokretanju savremene revolucije u ishrani i lečenju, Smitsonijan institut je 1999. otvorio stalnu postavku Makrobiotičkog i alternativnog načina lečenja porodice Kuši. Živi u Bruklinu, u državi Masačusets.

ALEKS DŽEK je pisac, učitelj i savetnik u makrobiotičkom načinu ishrane. On je autor i izdavač više knjiga, uključujući i Ishranom protiv raka, Zamislite svet bez Carskih leptira i Mocartov efekat. Predsednik Amberwaves-a, mreže posvećene snabdevanju integralim namirnicama zaštićenih od genetičkog inženjeringa. Živi sa porodicom u zapadnom Masačusetsu.

550 strana, B5 formata (17x24 cm), šiveno u tvrdom povezu

odlomak iz knjige (pdf)

Više detalja...

Naruči

Greh Gnev i Grad

Verica Vinsent Kol

1000 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Glavni junak knjige je Andrej Avakumović - Kum, po obrazovanju novinar, po zanimanju fotograf i po vokaciji - svetski putnik.

Kada je njegov najbolji drug Boža Krstić nađen u svom stanu prostreljene glave, Kum se ne miri sa zaključkom policije da je u pitanju samoubistvo i rešava da nađe ubicu.

Od samog početka, Kumova istraga spontamo se koncentriše na žene u Božinom životu: erotičnu Gloriju - že nu sa tajanstvenom prošlošću. Upornu Zoranu - dugogodišnju ljubavnicu. Mariju, bivšu ženu, tihu i dostojanstvenu. Osećajnu Nađu - mladu, novu ženu. Zaljubljenu Kseniju, Božin najnoviji "trofej".

Kroz kišnu jesen, u gradu koji više ne oseća kao grad svoje i Božine mladosti, stari i novi gresi, ljubav i strast, tuga i gnev vode Kuma kroz lavirint u kome istinu nije lako pronaći....

400 uzbudljivih strana (dve noći čitanja), 20x14 cm, mek povez.

Verica Vinsent Kol (Vincent Cole) magistar je pravnih nauka i bivši beogradski advokat. Rođena u Beogradu pedeset i neke, od 1999. živi i radi na Malti...

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Vreme za mamin čaj

Tanja S. Ivanović

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Ova knjiga je sve samo ne dečja. Da biste je razumeli i u njoj uživali, morali ste sačuvati detinje u sebi - optimizam, borbenost, čistotu i sklonost ka nenadanim obrtima...

157 strana, 20x14 cm, mek povez

Tanja S. Ivanović je rođena jedne hladne zime u Beogradu. Radi u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti posao koji voli - bibliotekar je.

Prvo izdanje ovog romana, 2005. godine (NK) našlo se na listama za NIN-ovu i nagradu Žensko pero...

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Ukrštenice upola cene

Tanja S. Ivanović

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

"Pravila sam se da je sve zaboravljeno i oprošteno. Nisam imala izbora - tu u šumama Norveške, sa sladoledom od borovnica i dečacima koji su hteli da budu pustolovi i ljubavnici.
Nisam imala izbora."

120 strana, 20x14 cm, mek povez

Tanja S. Ivanović je rođena jedne hladne zime u Beogradu. Radi u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti posao koji voli - bibliotekar je.

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

O iluminativnom preterivanju

Ford Medoks Ford

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

"Gospodin Ford Medoks Ford je ciganin-učenjak engleske književnosti: autor koga cene tek kada zamakne za ćošak.

Nemoguće je da nekome sa imalo pojma o pisanju promakne makar i nejasan osećaj veličanstvenosti njegovog dela; na žalost, taj osećaj obično dobija formu oduševljenih ali zakasnelih otkrića o delu koje je on ostavio na pragu deset godina ranije" Rebeka Vest

146 strana, 20x14 cm, mek povez

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Predavanja o poetici

Pol Valeri

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

... filosof gradi delo koje se zove Svet, predstavljeno kao simfonija ili freska, a koja je samo njegov svet za sebe; radi toga, sasvim je neprirodno služiti se sredstvima čitave konstrukcije. Filosof, pošto ne može da polaže pravo na proveru, taj svet može da predstavi samo kao umetničko delo, Stvarati znači, u suštini, velikim delom izobličavati, znači stvarati oko sebe jedinstvo nekog poretka stvari.

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević

112 strana, 20x14 cm, mek povez

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Rim Bordžija

Gijom Apoliner

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Tek što je papa umro a telo je počelo da truli. Pocrnelo je, uz velike zelenkaste fleke, a nadulo se do te mere da su mislili da će pući. Telo mu je postalo neprepoznatljivo. Krv pomešana sa gnojem tekla mu je iz nozdrva, ušiju. Umro je razrogačenih očiju, razjapljenih usta sa izrazom užasa ili neizrecivog straha na licu

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević

129 strana, 20x14 cm, mek povez

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Jovan Zbogar

Šarl Nodije

650 RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

Neka vrsta kraljevske nadmenosti se očitavala u celoj ličnosti Jovana Zbogara, u njegovom držanju, stavovima, vladarskom pogledu, prezrivom osmehu, uzvišenom govoru, prekom i naredbodavnom, ali pre svega u grubom i pretećem prevoju koji je kotrljao, usecao u bore, lomio u oštre uglove, ukrštao u munje između obrva na najmanji znak suprotstavljanja. Ta divlja manifestacija despotske volje bi me prestravila s visine kakvog prestola, ali ne bih umeo da izrazim koliko sam je smatrao veličanstvenom na slami oseđenika...

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević

140 strana, 20x14 cm, mek povez

odlomak iz knjige (pdf) Naruči

A mi ćemo uvek ostati PRIJATELJI

Van Gog - Gogen

** - rasprodato

Knjiga koja nam daje na uvid prepisku Van Goga i Gogena.

"Taj dobri Gogen i ja, mi se u dnu duše razumemo, a ako smo pomalo ludi, neka ... zar nismo dovoljno i umetnici da bismo se pribrali onim što saopštimo slikarskom četkom?

Svi će, možda, jednog dana patiti od neuroze, urlikaće, patiti od padavice ili nečeg drugog..."

Korice dizajnirao Nebojša Boba Vasiljević