(38111) 244 18 02
       063 360 525   

Makrobiotički put do potpunog zdravlja

Mičio Kuši i Aleks Džek

Cena 2500RSD (PDV i troškovi transporta uračunati)

odlomak iz knjige (pdf) Naruči
"HRANA JE VAŽNIJA OD SVEGA, ona je uzniverzani lek. Hrana se neposredno pretvara u telo, um, duh... gradeći iz dana u dan naše zdravlje i sreću."

Iz knjige Makrobiotički put do potpunog zdravlja

 

Čak i u medicinskim školama alternativna medicina doživljava procvat. Dve trećine njih danas nudi kurseve komplementarnih isceliteljskih veština, uključujući i ishranu. Zamajac takve revolucije je ste makrobiotika, jednostavan, elegantan i izvrstan način ishrane čiji je blagorodan uticaj na zdravlje potvrđen kod impresivnog broja istraživača širom sveta.

Makrobiotika se temelji na zakonima jina i janga – komplementarnim energijama koje teku univerzumom, pospešuju svaku ćeliju u našem telu i napajaju svaku mrvu hrane koju jedemo. Mičio Kuši i Aleks Džek, iskusni učitelji makrobiotičkog načina ishrane, veruju da gotovo svako ljudsko oboljenje, od obične prehlade do raka, može da se izleči uravnoteženjem protoka energije (ki) u nama. Najdelotvorniji način da se to postigne jeste unošenje odgovarajuće hrane, pripremljene na primeren način, shodno našim individualnim svakodnevnim potrebama. Sada nam, u ovom čudesnom priručniku, nude osnovna uputstva kako da se makrobiotički hranimo i živimo, objašnjavajući nam kako da koristimo taj moćni izvor zdravlja da bismo postali zdraviji i srećniji, da bismo sprečili ili zacelili preko dvesta najčešćih oboljenja ili zdravstvenih problema – kako fizičkih tako i psihičkih.

Ovaj enciklopedijski priručnik o osnovama makrobiotike, sa opisima lekova, jelovnika i recepata pruža nam uvid u savremeni način promišljanja i vladanja unutar makrobiotičke zajednice. Autori su uneli u ovu knjigu svo svoje znanje i iskustvo, pretočivši ih u najpotpuniji informator o makrobiotičkom isceliteljstvu – od AIDS-a, alergija i artritisa, do raka, dijabetisa i srčanih oboljenja. Oni takođe jasno objašnjavaju šta moramo znati da bismo počeli da se hranimo na verodostojan makrobiotički način koji će nam obezbediti potpunu ravnotežu energije i hrane.

Pošto živimo u okruženju i klimatskim okolnostima koji su potpuno van naše kontrole, od vitalne je važnosti da živimo zdravo, što podrazumeva fleksibilan način ishrane koji možemo prilagođavati tako da zadovoljimo vlastite organske potrebe. Makrobiotički put do potpunog zdravlja pruža nam upravo sredstva i saznanja neophodna da postignemo taj cilj. Upotrebite ih da biste izgradili snažno, aktivno telo i vedar i dovitljiv um.

MIČIO KUŠI je vodeća ličnost međunarodne makrobiotičke zajednice. Autor brojnih knjiga, Kuši je dobitnik najuglednije nagrade Udruženja pisaca Ujedinjenih nacija. Kao priznanje njegove uloge u pokretanju savremene revolucije u ishrani i lečenju, Smitsonijan institut je 1999. otvorio stalnu postavku Makrobiotičkog i alternativnog načina lečenja porodice Kuši. Živi u Bruklinu, u državi Masačusets.

ALEKS DŽEK je pisac, učitelj i savetnik u makrobiotičkom načinu ishrane. On je autor i izdavač više knjiga, uključujući i Ishranom protiv raka, Zamislite svet bez Carskih leptira i Mocartov efekat. Predsednik Amberwaves-a, mreže posvećene snabdevanju integralim namirnicama zaštićenih od genetičkog inženjeringa. Živi sa porodicom u zapadnom Masačusetsu.

odlomak iz knjige (pdf) Naruči